ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Пентагон уклав контракт зі стартапом, який виявлятиме дипфейки

Фото – THE DEPARTMENT OF DEFENSE OF USA
Фото – THE DEPARTMENT OF DEFENSE OF USA

Міністерство оборони США уклало контракт зі стартапом DeepMedia щодо виявлення дипфейків на основі штучного інтелекту (ШІ). Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Fox Business.

В описі контракту зазначено, що компанія має забезпечити “швидке та точне виявлення дипфейків для протидії російській та китайській інформаційній війні”.

“З нами укладено контракт на розроблення алгоритмів машинного навчання, які здатні виявляти штучно згенеровані або модифіковані обличчя чи голоси всіма основними мовами, незалежно від раси, віку та статі, і вбудувати цей штучний інтелект у платформу, яку можна інтегрувати в широкому сенсі в міністерство оборони США”, – розповів генеральний директор DeepMedia Ріджул Гупта.

За його словами, системам DeepMedia допомагають у виявленні дипфейків генеративний штучний інтелект і великі мовні моделі.

“Наші алгоритми виявлення були навчені на мільйонах як справжніх, так і підроблених зразків 50 різними мовами, і ми змогли визначити з точністю 99,5%, чи є щось справжнім, чи воно якимось чином маніпулювалося за допомогою ШІ”, – сказав Гупта.

Головна операційна директорка DeepMedia Емма Браун зазначила, що війна Росії проти України стала ключовим прикладом важливості багатомовного виявлення дипфейків. У цьому контексті вона згадала дипфейк із Президентом України Володимиром Зеленським, що з'явився торік на початку повномасштабної війни. “Єдиний спосіб, завдяки якому вдалося виявити дипфейк, – це те, що лінгвісти знали, що акцент був неправильний. Такі моменти ми можемо автоматизувати в нашій системі завдяки нашій генеративній технології”, – зазначила вона.

Дипфейк – методика синтезу зображення людини, яка базується на штучному інтелекті. Використовують для поєднання і накладення одних зображень та відео на інші зображення або відеоролики.

Як повідомляв ІМІ, 16 березня 2022 року російські хакери зламали рухомий рядок телеканалу “Україна 24” й сайту “Сегодня” та транслювали фейкове повідомлення президента Володимира Зеленського про нібито “капітуляцію”.

Сам Володимир Зеленський заявив, що пропонує скласти зброю лише російським військовим.

Liked the article?
Help us be even more cool!