ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Пекінський суд скоротив термін ув'язнення 71-річній журналістці на два роки

26.11.2015, 11:57

Апеляційний суд у Пекіні скоротив термін китайській журналістці Гао Ю з 7 до 5 років позбавлення волі. Про це 26 листопада повідомив адвокат журналістки Шанг Баоцзюнь, повідомляє DW.

Таке рішення суд ухвалив 24 листопада на закритому засіданні, розглянувши оскарження винесеного раніше вироку, передає інформагентство AP з посиланням на адвоката.

71-річна Гао Ю була засуджена до семи років ув'язнення у квітні 2015 року. За версією китайської влади, вона передала іноземним ЗМІ секретний документ. У 1990-х роках Гао Ю вже відбула шестирічний термін ув'язнення за аналогічним звинуваченням. У Китаї їй довгий час забороняли публікувати свої матеріали, але журналістка співпрацювала з іноземними ЗМІ, у тому числі з китайською редакцією DW.

З критикою вироку і вимогою звільнити китайську журналістку не раз виступали, зокрема, уряди Німеччини, США та інших країн, а також Європейський Союз. Правозахисні організації назвали рішення суду політично вмотивованим. У Гао Ю хворе серце, її стан погіршився під час перебування у в'язниці, зазначає агентство dpa.

Як повідомляв ІМІ, Пекінський суд засудив відому опозиційну журналістку, 71-річну Гао Ю до семи років тюремного ув'язнення за розголошення державної таємниці. Влада КНР звинуватила Гао Ю у тому, що вона незаконним шляхом отримала доступ до одного з документів Комуністичної партії Китаю і передала його іноземцям, які згодом опублікували його в мережі Інтернет.

Liked the article?
Help us be even more cool!