ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Павло Казарін планує після війни повернутись у журналістику

20.02.2023, 13:11
Фото – Детектор медіа
Фото – Детектор медіа

Журналіст і військовослужбовець Павло Казарін планує після війни повернутись у журналістику. Про це він сказав в інтерв’ю “Детектору медіа”.

Павло Казарін пішов в армію на другий день після початку повномасштабного вторгнення. Присягу Павло склав за три тижні після того, як отримав зброю, й відтоді вже майже рік воює.

“Мені подобалося те, чим я займався. Журналістика – це завжди перемовини й модерація, вміння пояснювати процеси, що відбуваються навколо, і вміння пояснювати одним людям інших людей. Мені здається, що наше суспільство потребуватиме різних діалогів після війни, і мені б хотілося бути дотичним до цих процесів”, – сказав Казарін.  

Він вважає, що війна не закінчиться у 2023 році: “Я не впевнений, що вона закінчиться і в наступному”.

На думку Казаріна, навіть у найкращому для України випадку, коли українська армія виходить на кордони 1991 року, це ще не означатиме миру.

“Це ще не дає гарантії, що Росія після цього сяде й підпише мирний договір, а також виключить зі своєї конституції згадки про Херсон, Сімферополь, Донецьк, Луганськ і Запоріжжя. Можна припустити, що агресор сяде в оборону й готуватиметься до нової війни, а учні в російських школах будуть учитись по підручниках, де буде сказано, що російські міста “окуповані українськими нацистами”. За такого сценарію в нашої війни буде друга серія”, – вважає він.

Павло Казарін народився в Сімферополі, після загарбання Криму Росією у 2014 році переїхав до Києва, працював ведучим на ICTV, Суспільному, каналі 24, Радіо НВ та в інших медіа.

Книга Казаріна “Дикий Захід Східної Європи” отримала премію на конкурсі “Книжка року ВВС”.

Liked the article?
Help us be even more cool!