ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Пашаєв повернеться на СТБ

01.02.2013, 03:34

Журналіст Осман Пашаєв планує повернутись до роботи на телеканалі СТБ. Про це він сказав в коментарі ІМІ.

“Звичайно, я повернусь на СТБ, вже думаю над темами сюжетів, які надам головному редактору”, - сказав Пашаєв.

Водночас він вважає фальсифікацією і підробкою документів наказ про його поновлення на роботі, який датований 2 жовтня 2012 року. “Думаю, що це фальсифікація і підробка документів”, - сказав він.

Нагадаємо, 1 лютого під час засідання у Шевченківському суді Києва, який розглядає справу за позовом профспілки «Медіафронт» до СТБ, представник СТБ Андрій Бабенко на вимогу судді надав наказ про поновлення Османа Пашаєва на роботі.

Наказ датований 2 жовтня 2012 року та підписаний керівником СТБ Володимиром Бородянським.

Проте представник Пашаєва в суді Юрій Свірко вважає це шахрайством: «Я вважаю це шахрайством, тому що наказ виданий або заднім числом, або приховувався. На запитання судді «Чи надіслали ви наказ Пашаєву?» - представник СТБ відповів «Ні. Бо закон не зобов'язує нас це робити».

Нагадаємо, Юрій Свірко подавав два позови до Шевченківського суду: перший від Османа Пашаєва як фізичної особи, другий - від профспілки «Медіафронт», яка діє в інтересах первинного осередку на СТБ. Провадження у справі за позовом «Медіафронту» до СТБ було зупинене через розгляд справи за позовом Пашаєва, і відновилось після рішення Апеляційного суду, який поновив Пашаєва на роботі та зобов'язав виплатити 480 тис. грн компенсації моральної шкоди та 50,8 тис. грн зарплати за час вимушеного прогулу (близько чотирьох місяців).

СТБ заявив, що  не  відмовляється виконувати рішення Апеляційного суду, оскільки для повного і належного виконання рішення суду у частині поновлення на роботі Осман Пашаєв має прибути на телеканал.

Осман Пашаєв позивався до ТОВ «Міжнародний медіацентр - СТБ» і просив суд поновити його на роботі та виплатити 480 тис. грн компенсації моральної шкоди та 50,8 тис. грн зарплати за час вимушеного прогулу (близько чотирьох місяців).

Шевченківський районний та Київський апеляційний суди відмовили Осману Пашаєву в поновленні на СТБ. Юрій Свірко оскаржив рішення в касаційній інстанції. Однак Вищий спеціалізований суд України (ВССУ) відхилив касаційну скаргу, зазначивши, що вона необґрунтована. Представник позивача звернувся до Верховного суду, який скасував постанову ВССУ і направив справу на повторний розгляд до ВССУ. Після цього ВССУ прийняв рішення на користь журналіста Османа Пашаєва у справі проти СТБ, однак суд не поновив його на роботі, а спрямував справу на повторний розгляд до Київського апеляційного суду.

26 вересня Апеляційний суд міста Києва повторно розглянув справу за позовом журналіста Османа Пашаєва до СТБ і прийняв рішення на користь позивача. Відповідно до рішення суду СТБ має виплатити Осману Пашаєву 284 тисячі 891 гривень компенсації за час вимушеного прогулу та 5 тисяч моральної компенсації.

10 грудня 2012 року Юрій Свірко подав ще один позов до Шевченківського суду Києва:«Як представник Пашаєва я вимагаю стягнути з СТБ заробітну плату з вересня 2012 року, тобто відтоді як відбулось поновлення на роботі». Цю справу розглядає суддя Наталія Притула. Наступне засідання відбудеться у лютому. 

Liked the article?
Help us be even more cool!