ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ПАРЄ протягом року може розглянути резолюцію щодо відповідальності пропагандистів РФ – нардепка

24.10.2022, 12:00
Ілюстрація – Антон Шишенок / hromadske
Ілюстрація – Антон Шишенок / hromadske

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) може протягом року розглянути ініційовані українською делегацією резолюції про притягнення до відповідальності російських пропагандистів та про протидію знищенню культурної ідентичності під час воєн, повідомила заступниця очільника Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики, заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук, пише Інтерфакс-Україна.

"Протягом року (може відбутися розгляд резолюцій у ПАРЄ. – Іф-У). Вони щойно стартували. Зазвичай робота над ними триває щонайменше рік. Гадаю, що в рамках цього ми проведемо слухання в ПАРЄ у відповідних комітетах. Важливо долучити якнайбільше депутатів із різних країн, тобто щоб вони не просто за рік проголосували за резолюцію, а й почули правду. Я хочу запросити також і українських журналістів на ці слухання", – сказала парламентарка.

Кравчук пояснила, що в резолюції стосовно роспропагандистів українська делегація має намір акцентувати на тому, що діяльність медіа РФ є частиною воєнних злочинів.

У резолюції про протидію знищенню культурної ідентичності під час воєн, за її словами, йдеться не лише про знищення певних культурних та релігійних цінностей, а й про те, "коли викидають українські книги з бібліотек, зі шкіл, позбавляють дітей можливості навчатися українською мовою, про депортацію дітей з України на територію Росії".

"Це впливає і є фактично частиною геноциду", – наголосила Кравчук.

Як повідомляв ІМІ, 13 жовтня 2022 року Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій Російську Федерацію названо терористичним режимом.

Liked the article?
Help us be even more cool!