ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Парламентські журналісти просять Стеця та Макеєнка дати оцінку закриттю ложі преси

27.04.2012, 03:35
Близько 40 парламентських журналістів підписали звернення до голови Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України Володимира Макеєнка і голови Комітету з питань свободи слова та інформації Юрія Стеця з приводу недопуску журналістів до парламентської ложі преси 26 квітня. Про це повідомила кореспондент телеканалу СТБ Ольга Червакова, передає “Телекритика”.

В обох зверненнях журналісти наголошують, що вчорашнє закриття ложі преси є «порушенням конституційних прав на отримання інформації та містить ознаки порушення статті 171 Кримінального кодексу (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів)».

Також журналісти звертають увагу на те, що «цими діями народних депутатів і апарату ВРУ створено прецедент перешкоджання роботі журналістів, якого не було за всю історію українського парламентаризму».

Юрія Стеця вони просять дати оцінку діям депутатів і апарату ВРУ на засіданні Комітету з питань свободи слова та інформації, а Володимира Макеєнка просять, щоб Регламентний комітет дав оцінку на відповідність Регламенту Верховної Ради вимог голів провладних фракцій про закриття ложі преси 26 квітня.

Нагадаємо, зранку 26 квітня парламентських журналістів не пускали до ложі преси - вхід було зачинено на ключ. Відповідне розпорядження віддав голова Верховної Ради Володимир Литвин на прохання лідерів проурядових фракцій і депутатських груп (Партії регіонів, Народної партії, КПУ, «Реформи заради майбутнього»).
Після того, як журналісти винесли цей інцидент в публічну площину, їх таки пустили до ложі преси.
Трибуна парламенту заблокована з 24 квітня представниками опозиції.
Liked the article?
Help us be even more cool!