ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ПАРЄ закликала Україну розслідувати вбивство Павла Шеремета

25.01.2017, 10:28

Парламентська асамблея Ради Європи закликала країни-члени РЄ ретельно розслідувати випадки насильницької смерті журналістів, окремо виділивши вбивство Павла Шеремета. Про це йдеться в резолюції “Напади на журналістів та свободу ЗМІ в Європі”, ухваленій 24 січня, повідомляє “Європейська правда”.

Асамблея зазначила, що від січня 2016 року зафіксовано 16 випадків насильницької смерті журналістів на просторі Ради Європи, поіменно відзначивши декількох загиблих. На першому місці згаданий журналіст "Української правди" та радіо "Вести" Павло Шеремет, що загинув 20 липня від вибуху бомби, закладеної під автомобілем.

Також в ПАРЄ повторили, що не вважають повністю розслідуваними давніші вбивства ще двох українських журналістів, Георгія Гонгадзе та Василя Клементьєва.

Як повідомляв ІМІ, 24 січня Парламентська асамблея Ради Європи підтримала резолюцію “Напади на журналістів та свободу ЗМІ в Європі”. Документ  закликає російську владу звільнити режисера Олега Сенцова, журналіста Романа Сущенка, арештованого через підозри у “шпигунстві”, а також зняти звинувачення на адресу кримських журналістів, звинувачених у “сепаратизмі” через згадку про незаконну анексію Криму.

Фото - Укрінформ

Liked the article?
Help us be even more cool!