ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ПАРЄ закликала Росію звільнити Сущенка і Сенцова

24.01.2017, 20:23

Парламентська асамблея Ради Європи підтримала резолюцію за назвою "напади на журналістів та свободу ЗМІ в Європі", автором проекту якої є український депутат Володимир Ар’єв. На її підтримку проголосувало 110  депутатів, за 15 голосів - проти і 9 тих, що утрималися, повідомляє "Європейська правда".

Документ  закликає російську владу звільнити режисера Олега Сенцова, журналіста Романа Сущенка, арештованого через підозри у "шпигунстві", а також зняти звинувачення на адресу кримських журналістів, звинувачених у "сепаратизмі" через згадку про незаконну анексію Криму.

Також документ містить критику та рекомендації на адресу влади Туреччини, Угорщини, Грузії, Польщі, Греції, а також зауваження про те, що в Білорусі практично відсутня свобода слова.

Під час обговорення резолюції від представників вірменської делегації звучали звинувачення на адресу Володимира Ар’єва через критику щодо окупованого Вірменією Нагорного Карабаху  та через відсутність ключових критичних зауважень на адресу Азербайджану.

За підсумками дискусії до документу додали вимоги та додаткові претензії на адресу Азербайджану. Водночас ПАРЄ не підтримала пропозиції вірменських депутатів стосовно пом’якшення формулювань щодо територій, підконтрольних Єревану.

Також асамблея пом’якшила низку формулювань документу стосовно тиску на ЗМІ в Грузії, однак зробила жорсткішими формулювання щодо Польщі.

Ухвалений документ не містить претензій на адресу України, натомість відзначає реформи в медіасфері, здійснені Києвом.

Liked the article?
Help us be even more cool!