ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ПАРЄ підтримала резолюцію про протидію російській пропаганді

26.04.2018, 11:04

Парламентська Асамблея Ради Європи підтримала протидію російській пропаганді на рівні Євросоюзу та рекомендувала країнам-членам Ради Європи заснувати органи для відстежування дезінформації та фейків. Про це повідомляє Громадське з посиланням на голову української делегації в ПАРЄ Володимира Ар'єва.

“Асамблея підтверджує свою підтримку рішенню Європейської Ради 2015 про боротьбу з потоком дезінформації та відвертої неправди, що походять із засобів масової інформації та онлайн-акаунтів у Російській Федерації, шляхом створення Спеціальної групи East StratCom”, - йдеться у тексті резолюції ПАРЄ.

Крім того, ПАРЄ привітала спільну заяву спеціального доповідача Організації Об'єднаних Націй зі свободи слова та трьох регіональних доповідачів у 2017 році про те, що державні суб’єкти не повинні створювати, спонсорувати та розповсюджувати дезінформацію чи пропаганду.

Нагадаємо, 24 квітня ПАРЄ визнала окупацію непідконтрольних територій Донбасу Росією. Таким чином резолюція ПАРЄ підтвердила засудження російської агресії проти України, що порушує міжнародне гуманітарне право та принципи Ради Європи.

Liked the article?
Help us be even more cool!