ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Пам'ять Гонгадзе та інших загиблих журналістів вшанували у Києві та Харкові

17.09.2012, 00:57

У Києві 16 вересня на Майдані Незалежності пройшла акція в пам'ять Георгія Гонгадзе, який зник 12 років тому, та інших загиблих за роки незалежності країни українських журналістів, повідомляє "Інтерфакс-Україна".


Кількасот учасників акції створили символічний круг, по центру якого були розкладені картонні коробки з написаними іменами загиблих журналістів. Учасники акції тримали прапори України, плакат із зображенням форми голови Гонгадзе у чорному кольорі на білому фоні з написом "12 років цинізму. Скільки ще?".


В руках люди тримали портрети спікера парламенту Володимира Литвина, другого президента України Леоніда Кучми і колишнього голови СБУ Леоніда Деркача з написами "Він повинен сидіти за гратами!", таким чином учасники акції підкреслювали, що "весь світ знає осіб причетних до вбивства Георгія Гонгадзе. Однак вони досі не понесли відповідальність".


Рівно о 20:00 люди хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих журналістів, після чого запалили свічки і поставили їх в символічне згарище свободи слова. Коробки з іменами загиблих журналістів були спалені.


Після цього учасники акції вишикувались у колону і мовчки попрямували до Адміністрації Президента України, висловивши таким чином свій протест проти бездіяльності влади в розслідуваннях справ, що стосуються загибелі журналістів.


В ході акції згадувалося, що в цілому за роки незалежності України загинуло 62 журналіста.


Також акція пам'яті журналіста Георгія Гонгадзе та інших загиблих журналістів пройшла у Харкові на площі Свободи. В акції взяли участь близько 50 чоловік. Люди прийшли з державними прапорами і плакатами "Жертви режиму, ми вас пам'ятаємо", "Янукович, де наші вільні ЗМІ?" і т.д. Вони запалили свічки, з яких виклали ім'я "Гія", зачитали імена українських журналістів, загиблих або зниклих безвісти з 1991 року, і вшанували їх пам'ять хвилиною мовчання.

Liked the article?
Help us be even more cool!