ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Палій: влада Януковича тисне на ЗМІ через власників

12.04.2012, 03:05
Влада Януковича тисне на засоби масової інформації через їхніх власників. Так вважає український історик і політолог, координатор Громадської ради з питань свободи слова та інформації (в 2002-2005 рр.), автор Маніфесту українських журналістів з приводу політичної цензури (2002 р.) Олександр Палій, про що він сказав в інтерв'ю УНІАН.

“Нині, у часи Інтернету, влада всього сховати не зможе, хіба вимкне світло. Як наслідок, влада фактично плюнула на інтелектуальну частину суспільства, зрозуміла, що нічого їм не доведе. Талановиті люди за своєю природою стають в опозицію до цього убогого на чесноти й розум режиму. Тому влада зараз опрацьовує тих, які не користується Інтернетом і продовжує дивитися телевізор. Тому нині основний вид цензури – через власників. А власники вже наймають таких менеджерів, які грошима, а в окремих випадках і погрозами звільнення пояснюють журналістам, що таке свобода слова”, - розповів Палій.

“При Кучмі цензура була більш простою і дубовою. Хоп – і з факсу в редакції поліз темник. З прямим тиском боротися легше, ніж з непрямим. Прямий тиск викликає в людей, які мають власну гідність, природній спротив”, - сказав історик.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!