ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ПА ОБСЄ закликала Росію припинити порушувати у Криму права і свободи людини

12.07.2016, 12:30

Парламентська асамблея ОБСЄ закликала Російську Федерацію покласти край порушенням прав людини і основних свобод у Криму. Про це йдеться у резолюції “Порушення прав людини і основних свобод в Автономній Республіці  Крим і м. Севастополі”, яка була на початку липня ухвалена у Тбілісі (Грузія) під час 25-ї сесії Парламентської Асамблеї ОБСЄ, повідомляється на сайті Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

У резолюції ПА ОБСЄ “засуджує серйозні обмеження свободи засобів масової інформації і свободи висловлення думки у Криму, де відключають українські телеканали, замінюючи їх телеканалами Російської Федерації, змушують закриватися засоби масової інформації  кримських татар і погрожують, залякують та переслідують журналістів”, а також засуджує всі порушення прав людини і основоположних свобод на Кримському півострові, які характеризуються, зокрема, посиленням репресій, насилля і дискримінації корінного населення кримських татар та етнічних українців.

У документі міститься заклик забезпечити захист усіх прав людини і основоположних свобод в Автономній Республіці Крим і місті Севастополі в частині, що стосується, inter alia, свободи мирних зібрань і асоціацій, свободи засобів масової інформації і  свободи вираження думок, доступу до інформації, свободи думки, совісті, релігії чи переконань, свободи пересування, права на місце проживання, громадянство, на працю, власність і земельних  прав, права доступу до охорони здоров’я та освіти й усіх інших громадянських, політичних, економічних, соціальних і культурних прав.

Із декларацією і рекомендаціями, ухваленими на 25-ій сесії Парламентської Асамблеї ОБСЄ, можна ознайомитися за посиланням.

Liked the article?
Help us be even more cool!