ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Особливістю виборчої кампанії стало поширення чорного піару в соцмережах – КВУ

20.03.2019, 13:30
Фото - cvu.org.ua

Активне поширення чорного піару проти кандидатів у Президенти в соціальних мережах стало особливістю президентської виборчої кампанії 2019 року. У Facebook діють популярні групи, які поширюють замовну інформацію проти кандидатів на пост Президента Анатолія Гриценка, Юлії Тимошенко, Петра Порошенка та Володимира Зеленського.

Про це йдеться у звіті Комітету виборців України за результатами довгострокового спостереження за підготовкою до чергових виборів Президента України (лютий 2019 рік), повідомляє “Детектор медіа”.

КВУ проаналізував ведення виборчих кампаній кандидатів на пост Президента, їхні програми, ведення передвиборчої агітації, а також оцінив діяльність Центральної виборчої комісії.

Комітет виборців України зазначає, що розміщення матеріалів агітації часто супроводжується порушенням правил чинного законодавства. Поширення агітаційних матеріалів без вихідних даних є в усіх областях України. Однак зазначається, що, порівнюючи із січнем, кількість таких випадків зменшилася. Наявні матеріали вказують на присутність агітації без вихідних даних щодо Андрія Садового, Руслана Кошулинського, Анатолія Гриценка, Ольги Богомолець, Юлії Тимошенко, Петра Порошенка, Олега Ляшка, Олександра Шевченка, Олександра Вілкула, Геннадія Балашова, Сергія Капліна.

Поширеним порушенням є проведення агітації в заборонених місцях. Зокрема, в будівлях органів місцевого самоврядування та органів державної влади.

Негативом кампанії є поширення в ЗМІ джинси та матеріалів з ознаками чорного піару. Також КВУ фіксує активне поширення в ЗМІ соціологічних опитувань, що мають характер замовних.

Загалом, за оцінкою довготермінових спостерігачів КВУ, найбільш активну агітаційну кампанію в областях України провадять Петро Порошенко та Юлія Тимошенко. Також практично в усіх областях активні агітаційні кампанії проводять Анатолій Гриценко, Олег Ляшко, Володимир Зеленський та Андрій Садовий.

Liked the article?
Help us be even more cool!