ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Основні телеканали США транслюватимуть свідчення в Конгресі щодо спілкування Трампа та Зеленського

13.11.2019, 15:48
Фото – Reuters / ukrainian.voanews.com
Фото – Reuters / ukrainian.voanews.com

13 листопада починається етап відкритих для преси свідчень у межах процедури імпічменту Президента США Дональда Трампа. Свідчення, що стосуватимуться можливого тиску американської адміністрації на владу в Україні, транслюватимуться по телебаченню у США, повідомляє Голос Америки.

Телевізійні мережі ABC, CBS, NBC та PBS оголосили, що змінять регулярну програму для того, щоб повідомляти про слухання 13 та 15 листопада. Fox News, MSNBC, CNN та C-SPAN слідкуватимуть за слуханнями в прямому ефірі.

Як повідомляє видання, відкриті свідчення в межах процедури імпічменту американського Президента зазвичай транслюють основні мережі в прямому ефірі. Так було під час процедури імпічменту Білла Клінтона та Річарда Ніксона. Однак, зауважують оглядачі, тепер, в епоху смартфонів та інтернету, не лише американські глядачі, але й глядачі в усьому світі зможуть стежити за їхнім перебігом.

Етап публічних свідчень відкриють дипломати, які перебувають на держслужбі тривалий час, працювали за часів президентів як від Республіканської, так і від Демократичної партій і мають гарну репутацію як держслужбовці та патріоти. Починаючи з 13 листопада перед американськими законодавцями мають свідчити очільник дипмісії США в Україні Вільям Тейлор, колишня посол США в Україні Марі Йованович та заступник помічника держсекретаря США Джордж Кент.

Нагадаємо, комітети Палати представників США проводять розслідування в межах процедури імпічменту. Конгресменів США зацікавила роль Державного департаменту в справі про можливий тиск на українську владу. Центральним об'єктом розслідування Конгресу є скарга, подана представником американської розвідки в рамках програми захисту для викривачів корупції. Автор скарги звинувачує Президента США Дональда Трампа в тому, що той буцімто тиснув на владу в Україні, щоб отримати негативну інформацію на свого політичного суперника Джо Байдена.

Liked the article?
Help us be even more cool!