ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Осману Пашаєву, якого поновили на СТБ рішенням суду, не дають нормально працювати

04.02.2013, 06:28
Сьогодні, 4 лютого, журналіста Османа Пашаєва поновили на роботі на телеканалі СТБ. Як пише журналіст на своїй сторінці в Facebook, йому виписали перепустку і надали робоче місце на 1 поверсі (хоча ньюзрум на 4), де немає інтернету, а розетки забиті папером. «Покидать рабочее место нельзя. Чтобы получить задание мне в ньзюрум подниматься нельзя, руководство будет спускаться ко мне».
 
(нове робоче місце Османа Пашаєва на СТБ, фото з його сторінки Facebook)
 
Керівництво телеканалу обґрунтувало таке рішення тим, що в ньюзрумі немає вільних місць. Хоча голова первинного осередку профспілки «Медiафронт» на СТБ повiдомив журналісту, що вільні місця там насправді є, зокрема місце кореспондентки Наталки Соколенко, яка звiльнилася минулого року.
 
«Юрист СТБ Андрей Бабенко истерично кричит, требуя во время исполнения мной трудовых обязательств не держать в руках телефон. Происходило в присутствии работников отдела кадров», — написав також Осман Пашаєв.
 
Нагадаємо, Осман Пашаєв позивався до ТОВ «Міжнародний медіацентр - СТБ» і просив суд поновити його на роботі та виплатити 480 тис. грн компенсації моральної шкоди та 50,8 тис. грн зарплати за час вимушеного прогулу (близько чотирьох місяців).
 
Шевченківський районний та Київський апеляційний суди відмовили Осману Пашаєву в поновленні на СТБ. Представник журналіста у суді Юрій Свірко оскаржив рішення в касаційній інстанції. Однак Вищий спеціалізований суд України (ВССУ) відхилив касаційну скаргу, зазначивши, що вона необґрунтована. Представник позивача звернувся до Верховного суду, який скасував постанову ВССУ і направив справу на повторний розгляд до ВССУ. Після цього ВССУ прийняв рішення на користь журналіста Османа Пашаєва у справі проти СТБ, однак суд не поновив його на роботі, а спрямував справу на повторний розгляд до Київського апеляційного суду.
 
26 вересня Апеляційний суд міста Києва повторно розглянув справу за позовом журналіста Османа Пашаєва до СТБ і прийняв рішення на користь позивача. Відповідно до рішення суду СТБ має виплатити Осману Пашаєву 284 тисячі 891 гривень компенсації за час вимушеного прогулу та 5 тисяч моральної компенсації.
 
Liked the article?
Help us be even more cool!