ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Опубліковано внутрішнє листування інженерів Google: скаржилися на відстежування користувачів

28.08.2020, 14:20
Фото – Google
Фото – Google

Інженери компанії Google були стурбовані тим, як корпорація відстежувала пересування користувачів. Про це стало відомо після оприлюднення внутрішніх документів корпорації під час судового розслідування проти Google, повідомляє Ліга з посиланням на AP.

Згідно з повідомленням, опубліковані внутрішні документи раніше були частково приховані на прохання Google. Там не було електронних листів співробітників, які визнавали факт таємного збору даних. Повну версію документів у Google вважали конфіденційною.

В опублікованих нещодавно документах ідеться, що співробітники скаржилися на інтерфейс сервісів Google. На їхню думку, він влаштований так, ніби спеціально заплутує користувачів у налаштуваннях конфіденційності.

Інженери часто писали про те, що корпорація погано пояснює користувачам умови збору персональних даних та навіть збиває їх з пантелику. Підтвердив це і позивач, генеральний прокурор Арізони Марк Брнович.

“Навіть високопоставлені співробітники Google не розуміють, у яких випадках компанія збирає дані про місцеперебування”, – зазначив він.

У листуванні деякі співробітники відкрито висловлювали невдоволення політикою компанії і підтверджували збір інформації про користувачів без їхньої згоди.

“Я згоден... Відімкнення розташування повинно означати відімкнене розташування, без винятку для тих чи інших випадків”, – пише співробітник Google в опублікованих документах.

Нагадаємо, у 2018 році агентство Associated Press опублікувало розслідування про збір персональних даних компанією Google. Google звинуватили в незаконному стеженні за переміщенням мільйонів користувачів у всьому світі.

У травні 2020 року генпрокурор штату Арізона Марк Брнович подав до суду на Google. Він стверджує, що способи збору персональної інформації компанією порушують закон штату. Корпорації загрожують мільярдні штрафи, якщо Брнович виграє суд.

У Google запевняють, що постійно працюють над захистом персональних даних. У корпорації заявили, що збирали дані про геолокації, щоб “зменшити плутанину навколо налаштувань історії місцеперебувань”.

Liked the article?
Help us be even more cool!