ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Опозиційні депутати пропонують заслухати у Раді Манжосова щодо зникнення телеканалу "Рада" в деяких областях

27.12.2012, 01:11

Народні депутати Микола Томенко та Ірина Геращенко зареєстрували у парламенті 21 грудня проект постанови, якою пропонують невідкладно заслухати інформацію голови Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення Манжосова В.А. щодо причин виключення телеканалу "Рада" з соціального пакету в деяких регіонах України.

Як зазначають у пояснювальній записці автори проекту постанови, трансляція засідань Верховної Ради на телеканалі «Рада» в реальному режимі “є одним з достовірних та нецензурованих владою джерел інформації для громадян України”.

“Інформація «без купюр» та «зручних» акцентів стала невигідною для влади. Тому, з телепростору України, крім обмеження трансляції каналу ТВі, намагаються  вилучити і парламентський телеканал “Рада”. Зокрема, йдеться у записці, телеканал “Рада”, за рішенням Нацради, не потрапив до соціального пакету в деяких регіонах України.

Водночас, наголошують автори, телеканал “Рада” обов’язковий до трансляції по всій Україні, а переведення каналу до комерційного пакету неодмінно призведуть до зменшення аудиторії та порушення права громадян України на отримання доступу до суспільно важливої інформації.

Нагадаємо, 18 грудня народний депутат Микола Томенко заявив, що Нацрада після обмеження трансляції каналу ТВі «взялася» відключати і парламентський телеканал «Рада». Нацрада спростувала цю заяву.

Liked the article?
Help us be even more cool!