ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Опозиція відмовилася висувати свою кандидутуру на пост омбудсмена

06.04.2012, 02:40
Опозиційні фракції у Верховній Раді відмовилися висувати свого претендента на пост Уповноваженого ВР з прав людини. Єдиним кандидатом на цю посаду претендує лише уповноважений Кабінету Міністрів у справах Європейського суду з прав людини Валерія Лутковська, яку висунули депутати з провладних фракцій, пише “КоммерсантЪ-Украина”.

Після провалу голосування за Євгена Захарова в опозиції вирішили висунути нового кандидата - президента Міжнародного жіночого правозахисного центру "Ла Страда-Україна" Катерину Левченко. Однак, згідно з заявою прес-служби ВР від 5 квітня, вона не братиме участі у виборах омбудсмена.

"Я не розумію, що сталося і чому опозиція не зареєструвала мою кандидатуру, мені ніхто нічого не пояснював. Мій звіт був схвалений фракцією, після цього зі мною зв'язалися представники комітету з прав людини і попросили зібрати пакет документів для подачі у Верховну Раду. Я все зібрала і подала, що сталося потім, мені невідомо ", - заявила Левченко..

Свою відмову від участі у виборах в опозиції пояснюють небажанням мати справу з "свідомо провальним голосуванням".

"Ми вирішили не брати участі в цьому фарсі, тому що бачимо, як Партія регіонів ігнорує кандидатів від опозиції. Відмовою висувати кандидата ми покажемо всьому суспільству, що Лутковська не переможе в чесній боротьбі. Кандидатура буде одна, а значить, це буде не голосування, а фарс" , - сказав перший заступник голови парламентського комітету з питань прав людини Віктор Таран (БЮТ-Батьківщина).

Строк реєстрації кандидатів на посаду Уповноваженого ВР з прав людини завершився 4 квітня.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!