ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Оператори мобільного зв'язку координують зусилля для підтримки мережі – речниця Vodafone

25.11.2022, 13:37
Фото – gagadget.com
Фото – gagadget.com

Мобільні оператори України координують зусилля в умовах дефіциту електроживлення. Громадян також закликають свідомо користуватися мобільним інтернетом.

Про це в ефірі Громадського радіо повідомила прессекретарка мобільного оператора Vodafone Вікторія Павловська.

За її словами, компанія тримає мережу, основні вузли всі в ефірі – на постійному електроживленні так і на альтернативному. Загалом ситуація керована і контрольована.

"Заправку генераторів дизелем ми організували у всіх областях; ситуація потрохи покращується. Також дуже допомагає, дякувати нашим енергетикам, відновлення остійного електропостачання. За весь цей час це було найбільш критичне становище електромережі, оскільки фактично по всій країні було відсутнє енергоживлення", – сказала Вікторія Павловська.

Вона повідомила, що станом на вечір 23 листопада в робочому режимі перебувало близько 45% базових станцій мобільного зв’язку Vodafone. За добу компанія використала 10 тонн дизельного палива на заправку генераторів. До ранку 24 листопада вдалося відновити половину мережі.

"Головна проблема в людському ресурсі… Ми зараз активно розробляємо разом з іншими операторами можливість координувати географічно таке живлення за допомогою дизель-генераторів по районах, щоб не було такого, коли в одному районі працює три мережі, а в іншому – взагалі немає мережі", – розповіла представниця Vodafone.

Вона наголосила, що мобільний оператор просить споживачів свідомо користуватися мобільним інтернетом саме під час відімкнення електропостачання, коли зникає домашній інтернет. Саме під час перебоїв з електрикою на мобільний інтернет припадає найбільше навантаження, суттєво збільшується кількість запитів, через що виникає черга.

Як повідомляв ІМІ, український мобільний оператор "Vodafone Україна" відновив мережу в Бериславі на Херсонщині.

Liked the article?
Help us be even more cool!