ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

OpenAI уклала угоду про доступ до контенту з News Corp

23.05.2024, 14:10

Компанія – розробник штучного інтелекту OpenAI уклала угоду про право на доступ до контенту з низкою найбільших інформаційних видань у власності медіаконгломерату News Corp. Про це сторони угоди оголосили 22 травня, повідомляє Reuters.

За кілька тижнів до укладення договору компанія OpenAI домоглася ліцензії на використання контенту Financial Times у розробленні ШІ-моделей.

Доступ до масивного корпусу даних допоможе покращити контент від ChatGPT – чат-бота, який генерує людиноподібні відповіді на запити й робить конспекти довгих текстів.

Подібні партнерства також відіграють ключову роль у навчанні ШІ-моделей і можуть принести вигоду видавцям новин, які зазвичай не отримують своєї частки прибутку від інтернет-гігантів, що поширюють їхній контент.

Минулого тижня OpenAI також уклала схожу угоду із соцмережею Reddit.

У компанії не розголошували фінансових подробиць про останній договір, але Wall Street Journal, власником якого є News Corp, повідомляв, що йдеться про суму в понад $250 мільйонів, яка має бути виплачена протягом п’яти років.

Договір містить, зокрема, гарантії, що контент видань не ставатиме доступним у ChatGPT одразу після публікації на одному з новинних сайтів, додає WSJ.

За цією угодою OpenAI отримає доступ до актуального й архівного контенту кількох видань News Corp, зокрема Wall Street Journal, MarketWatch, Times.

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!