ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ООН звинуватили в забороні персоналу називати війною вторгнення РФ до України. Там заперечують

08.03.2022, 18:22
Фото – АР
Фото – АР

Ірландська газета The Irish Times написала, що Організація Об'єднаних Націй за прикладом російської влади заборонила своїм працівникам називати агресію проти України війною або вторгненням. В ООН це заперечують, повідомляє Громадське.

Редакція The Irish Times ознайомилася з відповідним внутрішнім електронним листом ООН. Співробітникам ООН було надано вказівку використовувати терміни “конфлікт” або “військовий наступ” для опису вторгнення Росії, внаслідок якого вже загинули сотні мирних жителів, а щонайменше 2 мільйони людей були змушені втікати з країни.

Вказівку дав відділ комунікацій ООН. Також він вказав співробітникам не публікувати український прапор в особистих чи офіційних акаунтах у соціальних мережах чи на вебсайтах.

Такі дії в ООН пояснюють як спосіб уникнути “репутаційного ризику”: “Це важливе нагадування про те, що ми, як міжнародні цивільні службовці, повинні бути об'єктивними… Існує серйозна можливість репутаційного ризику, на який нещодавно звернули увагу високопосадовці”.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав ООН негайно офіційно прокоментувати цю інформацію і спростувати її, якщо вона неправдива: “На карту поставлена репутація ООН”.

У коментарі The Guardian офіційний представник ООН Стефан Дюжаррик заперечив цю інформацію.

Він сказав, що це “просто не той випадок, коли співробітникам було надано вказівку не використовувати такі слова, як “війна” та “вторгнення”, для опису ситуації”.

Liked the article?
Help us be even more cool!