ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ООН Жінки підготували для медіа рекомендації щодо висвітлення ґендерних питань і конфлікту

06.08.2019, 13:00
Фото - фейсбук UN Women Ukraine

Організація за гендерну рівність та розширення прав і можливостей жінок ООН Жінки підготувала для журналістів публікацію “Рекомендації для медіа щодо висвітлення ґендерних питань та конфлікту”. Про це повідомляється на сайті організації.

Публікація включає п’ять розділів:

  1. Шість аспектів журналістської діяльності з урахуванням ґендерної проблематики
  2. Жінки, мир та безпека
  3. Висвітлення конфліктної проблематики
  4. Висвітлення проблеми сексуального та ґендерно-зумовленого насильства
  5. Нові медіа та соціальні мережі

“ЗМІ відіграють ключову роль у формуванні громадської думки, в тому числі уявлення про жінок та чоловіків. Ґендерно-чутливі репортажі уникають стереотипів, які обмежують і тривіалізують жінок і чоловіків, щоб представити точний портрет світу і його можливостей. Інформаційне висвітлення збройних конфліктів має глибокий ґендерний характер і значною мірою надає перевагу чоловікам. Чоловіків просять пояснити та інтерпретувати конфлікт у багатьох різних ролях: як учасники бойових дій, воєначальників, експертів та політиків. Думки жінок, з іншого боку, зрідка запитують, і якщо запитують, то зазвичай з точки зору жертв”, - йдеться у повідомленні.

Інтеграція ґендерної лінзи у репортажі про конфлікти передбачає дотримання ключових стандартів журналістського професіоналізму, що представляє неупереджено перевірену інформацію у справедливому та збалансованому контексті, дає голос маргіналізованим групам населення та уникає ґендерних стереотипів, зазначає ООН Жінки.

Почитати онлайн версію можна тут.

Liked the article?
Help us be even more cool!