ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ООН запустила ініціативу для боротьби з дезінформацією про пандемію коронавірусу

22.05.2020, 11:44
Фото – ukrinform.ua
Фото – ukrinform.ua

Організація Об'єднаних Націй (ООН) запустила ініціативу Verified ("Перевірено") для боротьби з дезінформацією про пандемію коронавірусу. Про це повідомляє УНН з посиланням на ООН.

"Дезінформація поширюється онлайн, у месенджерах і від людини до людини. Її автори використовують продумані методи створення і поширення. Щоб протистояти цьому, необхідно донести до людей точну інформацію, якій вони можуть довіряти", – сказав генсек ООН Антоніу Гутерреш.

ООН закликала людей у всьому світі стати "інформаційними волонтерами", щоб ділитися надійним контентом і в такий спосіб гарантувати безпеку своїх сімей і спільнот.

Зазначається, що волонтери щодня отримуватимуть перевірений контент, оптимізований для поширення, з простими переконливими повідомленнями, які або безпосередньо протидіють дезінформації, або заповнюють інформаційну прогалину.

Інформація надаватиметься за трьома темами – наука, солідарність і рішення. У сфері науки інформація буде присвячена порятунку життів від хвороби. Інформація з розділу "Солідарність" має сприяти місцевому і глобальному співробітництву. Розділ "Рішення" закликатиме до підтримки постраждалих груп населення.

Liked the article?
Help us be even more cool!