ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ООН намагається отримати доступ в ОРДЛО для з’ясування долі Васіна

13.06.2017, 14:01

Спеціальна моніторингова місія ООН з прав людини працює над пошуком донецького блогера, автора Радіо Донбас.Реалії Станіслава Васіна (Асєєва). Про це, відповідаючи на запитання журналістів на брифінгу 13 червня, повідомила голова місії Фіона Фрейзер, повідомляє Радіо Свобода.

“Ми намагаємося зрозуміти точно, що з ним відбувається. Тобто ми досі намагаємося отримати доступ туди, щоб зрозуміти, де він перебуває і що з ним”, – зазначила Фрейзер.

Вона додала, що, як і в інших справах, “коли збройні угруповання затримують людей, за це відповідальні ті, хто контролює цю територію”.

Як повідомляв ІМІ, 12 червня Радіо Свобода закликало до звільнення блогера й автора Радіо Свобода Станіслава Васіна (Асєєва), який зник у Донецьку в червні

6 червня екс-народний депутат Єгор Фірсов на своїй сторінці у Facebook повідомив про зникнення в окупованому Донецьку журналіста Станіслава Васіна.

Зв’язок Радіо Свобода втратила з Васіним 2 червня. Востаннє Станіслав виходив на зв'язок з мамою в обід 2 червня.

Поліція 8 червня відкрила провадження за фактом зникнення журналіста Станіслава Васіна.

11 червня Служба безпеки України підтвердила зникнення Васіна у Донецьку.

Під псевдонімом Станіслав Васін, якого захопили у полон бойовики “ДНР”, писав журналіст, публіцист та письменник Стас Асєєв.

Станіслав Васін дописував для проекту Радіо Свобода “Донбас. Реалії”, “Українського тижня”, “Української правди”, “Дзеркала тижня”.

Liked the article?
Help us be even more cool!