ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Онлайн-платформу Svidok.org кожного тижня намагаються атакувати хакери

Співавтори онлайн-платформи Svidok.org щотижня фіксують спроби кібератак на сайт, але команда постійно їх відбиває. Окрім кібератак росіяни намагаються використати майданчик для просування своїх наративів.

Про це Українському радіо розповіла комунікаційна менеджерка платформи Олена Кук.

Вона зазначила, що безпека для Svidok.org на першому місці. Крім того, платформа анонімна, щоб люди не переживали, що їхні дані кудись потраплять. Модератори лише з дозволу людей передають свідчення правоохоронцям.

“Ми зробили все, аби ця платформа була надійна, аби був максимальний захист від кібератак, аби постійно здійснювалося резервне копіювання, щоб ці дані не загубились і були збережені", – говорить Олена.

Люди також можуть використовувати цю онлайн-платформу як особистий щоденник. Модератори не мають до них доступу, тому не публікуватимуть  та не передаватимуть правоохоронцям інформацію, яку надала людина.

Оскільки росіянам не вдається зламати платформу, вони намагаються просувати через неї свої наративи, тому контент, який люди завантажують для публікації, ретельно модерується.

“Кожен спогад, кожне свідчення проходить додаткову модерацію, аби не пропускати проросійські наративи, російську пропаганду через нашу платформу”, – пояснює Олена Кук.

Йдеться передусім про тези “все погано, зрада, влада погана, що українські військові бомблять мирних жителів”.

“Ці всі речі – рупор Кремля, який постійно звучить, і дуже важливо вчитуватися в сам текст уважно. Інколи дуже непомітно може бути порівняння України з  російським режимом. Наша команда кілька разів перечитує, аби помітити заховані вкраплення”, – говорить Олена.

Для жителів окупованих територій є окрема “кнопка”. Якщо людина перебуває на окупованих територіях, можна натиснути цю кнопку, і нотатка буде збережена пізніше, коли людина почуватиметься в безпеці.

Мета платформи – поширення свідчень та спогадів українців за кордоном. Також це може бути особистим щоденником війни. На сайті можна безпечно та надійно зберігати свій досвід життя під час російського вторгнення в Україну й збирати докази всіх звірств та воєнних злочинів, які були скоєні росіянами.

Liked the article?
Help us be even more cool!