ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Омбудсмен РФ розраховує на відвідування Вишинського

17.09.2018, 12:57
Фото - Фейсбук Кирила Вишинського

Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова розраховує на моніторингове відвідування головного редактора “РІА Новини Україна” Кирила Вишинського, заарештованого за обвинуваченням у державній зраді. Про це Москалькова сказала журналістам 17 вересня в Саратові, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Я сподіваюся, що, можливо, в нас вийде взаємне моніторингове відвідування Кирила Вишинського та Володимира Балуха (з українськими правозахисниками - ред.), я дуже просила про це”, - сказала Москалькова.

Нагадаємо, керівника “РІА Новини Україна” Кирила Вишинського затримали в Києві 15 травня 2018 року. Йому оголосили про підозру в кримінальному провадженні, відкритому за ч. 1 ст. 111 ("Державна зрада") Кримінального кодексу України. Його також підозрюють у незаконному зберіганні зброї та боєприпасів за ч. 1 ст. 263 КК України, оскільки в нього вилучили пістолет FN Browning M1906 і патрони до нього. Херсонський міський суд продовжив термін утримання під вартою Вишинського до 4 листопада.

Володимир Балух засуджений за рішенням Роздольненського райсуду Криму до 5 років колонії за сукупністю двох кримінальних справ. Кримський фермер був фігурантом справи про незаконне зберігання зброї та вибухівки (частина 1 статті 222 та частина 1 статті 222.1) і статті 321 КК (дезорганізація діяльності установ, що забезпечують ізоляцію від суспільства).

За даними ЗМІ, Балух тримає голодування з 14 березня 2018 року. Кримське УФСВП на початку вересня стверджувало, що інформація про його голодування в СІЗО-1 і погіршення  здоров'я не відповідає дійсності. Однак адвокат Балуха Ольга Дінзе 10 вересня заявила “Інтерфаксу”, що її підзахисний продовжує голодування і почувається погано.

Liked the article?
Help us be even more cool!