ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Олена Зеленська та Олександра Матвійчук потрапили до сотні найвпливовіших людей планети за версією Time

13.04.2023, 17:15
Фото – Time
Фото – Time

Дружина президента України Олена Зеленська та лауреатка Нобелівської премії миру Олександра Матвійчук потрапили до сотні найвпливовіших людей планети у 2023 році за версією журналу Time.

Про Олену Зеленську для журналу висловилася дружина президента США Джилл Байден. 

Фото – Time

"Вона могла забрати сім'ю і втекти. Яка мати звинувачуватиме її? Проте вона залишається. Вона залишається, тому що свобода і демократія заслуговують на захисників. Вона залишається, щоб показати світові, що серце і надія можуть змусити навіть найбільшого тирана здаватися маленьким. Вона залишається заради своїх дітей – заради їхнього майбутнього і майбутнього всіх українців. Олена Зеленська – мама. Захисник. Гордість її нації. Маяк надії для людей, яких вона любить", – написала Джилл Байден.

Про Олександру Матвійчук висловилася дипломатка, колишня юристка, колишня державна секретарка США, дружина 42-го президента США Білла Клінтона Гілларі Клінтон.

Фото – AFP

"Олександра та її команда з Центру громадянських свобод – правозахисної організації в Києві – прагнули зробити Україну більш демократичною та задокументувати воєнні злочини Росії проти цивільного населення. Минулого року вона отримала Нобелівську премію миру – перша в історії нагорода, присуджена українському громадянину чи організації. Насильство проти мирного населення є злочином проти суспільства, демократії та людства. Однак це надто часто вчиняється безкарно, особливо проти жінок і дівчат. Тому робота, яку виконує Олександра та її організація, є такою актуальною та важливою. Задокументувавши звірства Росії, щоб злочинці могли бути покарані, вона є доказом того, що жінки є не лише жертвами війни; вони можуть бути агентами миру та справедливості", – написала Гілларі Клінтон.

Як повідомляв ІМІ, американський журнал Time до свого сторіччя опублікував добірку знакових обкладинок, до якої вніс і першу сторінку номера часопису про Президента України Володимира Зеленського та “дух України”. 

Liked the article?
Help us be even more cool!