ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Олена Притула пояснила, чому продала УП Томашу Фіалі

27.05.2021, 17:16
Фото – УП
Фото – УП

Колишня власниця “Української правди” Олена Притула пояснила, що продала видання генеральному директору Dragon Capital  Томашу Фіалі для кращого майбутнього видання і щоб воно “злетіло, як ракета”.

Про це йдеться в її листі читачам, опублікованому на сайті УП.

“Чому через 21 рік я прийняла рішення віддати УП? Комусь може здатися це дрібницею, але, як один із творців і власник УП, я перед собою ставила лише два невеликі завдання: забезпечити гарантовані щомісячні виплати зарплат, без затримок і гідного рівня, і підтримувати популярність і вплив на високому рівні, оскільки УП – це живий пам'ятник Гонгадзе, а тепер ще й Шеремету. УП буде існувати, ніхто не дозволить забути про наших убитих колег.

Із цими завданнями я впоралася. Але їх явно недостатньо для амбіцій сучасного передового медіа. Моя мрія – щоб УП злетіла, як ракета, щоб ми зібрали в одному місці найкращих журналістів країни, щоб зарплати цих журналістів викликали заздрість у піарників. І щоб слово журналістів знову набуло ваги. Все це під силу новому власнику УП. І нехай наразі це виглядає як мрія”, – написала вона.

За словами Притули, вона знає Фіалу як людину демократичних поглядів і близьких їй цінностей.

“Передаю дороге мені видання в хороші руки з твердою вірою в майбутнє. Знаю, що з ним “Українська правда” стане ще потужнішою, швидшою, технологічнішою, зміцниться в статусі безумовного лідера ринку”, – зазначила вона.

Також Притула зізналася, що мала змішані почуття перед тим, як віддати УП, – страх, невпевненість, смуток, радість, надію. І все це практично одночасно. “Щось схоже відчуваєш перед стрибком з парашутом. І завжди – перед надважливим рішенням у житті”, – написала Олена Притула.

Також вона зазначила, що зміна власника мало що змінить у виданні: Севгіль Мусаєва залишається головним редактором, а сама Притула в найближчі два роки продовжить працювати з колективом.

“З гордістю зауважу, що ми – одне з небагатьох ЗМІ в Україні, хто може спиратись у своїй роботі на редакційну угоду між редакцією і власником, яка гарантує журналістам повну самостійність”, – наголосила Притула.

Як повідомляв ІМІ, 26 травня “Українська правда” заявила, що група компаній Dragon Capital, яку очолює Томаш Фіала, купила 100% корпоративних прав на видання та всі його активи.

26 травня головна редакторка “Української правди” Севгіль Мусаєва та генеральний директор Dragon Capital Томаш Фіала підписали редакційну угоду.

Liked the article?
Help us be even more cool!