ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Олександр Попов пішов "джинсовим" шляхом Королевської

30.03.2012, 03:20
 Як показав моніторинг «джинси» та неналежного маркування, дві щоденні газети «Факты» та «Сегодня» 24 березня розмістили у суботніх номерах ідентичні матеріали про голову Київської міської державної адміністрації  Олександра Попова.
 
Експерти ІМІ відзначають, що в газеті «Сегодня» матеріал стоїть у рубриці «Точка зрения», яку газета самовільно прирівняла до рекламних, а у “Фактах” - ідентичний матеріал взагалі немарковано.
 

На думку експертів, що проводять моніторинг, ці матеріали мають ознаки рекламних.

В газеті “Сегодня” цей рекламний матеріал про наміри голови КМДА скоротити кількість підрозділів та їхніх керівників в адміністрації вміщений за підписами «Игорь Селинин» і «Игорь Кравец», і пошук таких імен в Інтернеті не видає журналістів з такими іменами.

В обох виданнях процитовано одну й ту ж фразу Попова: «Каждый департамент, каждый госслужащий КГГА должны иметь четко очерченный фронт личной ответственности. Система городской власти должна стать прозрачной и понятной, а ее главным приоритетом – благополучие киевлян. Оптимизация структуры городской власти предусматривает, в первую очередь, сокращение руководителей и заместителей руководителей управлений и отделов. После таких нововведений Киев сможет усилить роль общественности в управлении городом, создать жителям возможность контролировать работу столичной власти и коммунальных служб». 

В УНІАНІ ця ж інформація розміщена 21 березня як повідомлення прес-служби КМДА, що теж свідчить про можливо замовний характер публікації.

Як показав моніторинг, кількість випадків як прямої “джинси”, так і неналежно маркованих рекламних матеріалів з приводу діяльності Олександра Попова за останній місяць зросла.

Як неодноразово повідомляло ІМІ, іншим лідером з розміщення "джинсових" матеріалів в українській пресі є Наталія Королевська.

ІМІ

      
Liked the article?
Help us be even more cool!