ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Окупаційна влада Криму посилює контроль за висловлюваннями громадян в інтернеті

24.10.2014, 16:30

Кримчани бояться висловлювати свою позицію в інтернеті і зокрема в соціальних мережах, побоюючись переслідувань з боку місцевих правоохоронців. Про це повідомив співголова Координаційної ради громадських організацій вимушених переселенців Андрій Щекун, інформує Крим.Реалії.

За його словами, страх кримчан зумовлений тим, що влада анексованого півострова посилює контроль за користувачами інтернету.

«Нещодавно було заявлено про те, що в Криму формується спеціальний наглядовий орган з моніторингу за ЗМІ. Це говорить про те, що контроль і пресинг продовжиться. Це буде позначати спад активності кримчан і в соцаільних мережах. Тому що це реально буде відслідковуватися», - сказав Щекун.

Представник Кримської польовий місії з прав людини Віссаріон Асєєв зазначив, що будь-яке оспорювання приналежності Криму до Російської Федерації, в тому числі в соціальних мережах, може бути розцінено «владою» анексованого півострова, як заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Росії. В даному випадку кримчани ризикують понести покарання у вигляді штрафу від 100 до 200 тисяч рублів або примусових робіт терміном до трьох років або позбавлення волі строком до чотирьох років.

Політологи прогнозують, що жителі півострова незабаром почнуть побоюватися відкрито висловлювати свою позицію не тільки в інтернеті, але і в повсякденному житті.

“Переважна більшість жителів Криму повернулися в Радянський Союз, почалася самоцензура власних думок. Люди часто бояться того, що сьогодні в їх колі знаходяться сексоти, законспіровані прихильники нової окупаційної влади, які потім будуть на них доносити”, - зазначив політтехнолог Тарас Березовець.

На його думку, до появи таких настроїв привели репресивні дії влади Криму, які проявляються у викликах на допити, арешти, обшуки і викраденнях людей.

Liked the article?
Help us be even more cool!