ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Окупаційний суд у Криму оштрафував аніматорок з Алушти через танці під пісню Сердючки

Підконтрольний Росії суд Алушти оштрафував трьох дівчат за адміністративною статтею про дискредитацію армії РФ.

Про це пише проєкт Радіо Свобода "Крим.Реалії" з посиланням на російське МВС.

Дівчат-аніматорок з аквапарку Алушти звинуватили в тому, що вони, "перебуваючи на робочому місці, публічно танцювали під тематичну пісню українського виконавця з неприпустимим змістом".

Обвинувачені – дівчата 19, 20 і 26 років. Двоє з них приїхали до окупованого Криму з інших російських регіонів на сезонний заробіток, третя - постійно живе в Алушті.

Їм призначили штрафи у 15 тисяч рублів.

Як зазначають "Крим.Реалії", 8 серпня в телеграм-каналі "Крымский СМЕРШ", автором якого є блогер Олександр Таліпов, який співпрацює з російськими силовиками, з'явилося відео зі співробітницями з кримського аквапарку. На записі дівчата танцюють під пісню української виконавиці Вєрки Сердючки.

Пізніше  цьому ж телеграм-каналі з'явилося інше відео з дівчатами – на ньому вони нібито вибачаються "за необдуманий вчинок", висловлюють підтримку очільнику Кремля Володимиру Путіну та учасникам так званої "спеціальної військової операції" (так у Росії називають війну проти України).

Як повідомляв ІМІ, у червні 2023 року російський окупаційний суд оштрафував жительку Севастополя за "дискредитацію спеціальної військової операції в Україні. Згідно з повідомленням, 36-річна жінка розмістила на своїй сторінці в соціальних мережах вірш, що "дискредитує проведення спеціальної військової операції в Україні". Стосовно неї склали протокол про адміністративне правопорушення. 

Liked the article?
Help us be even more cool!