ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Окупаційний суд Криму оштрафував жінку за спробу сфотографувати свого чоловіка на засіданні

Окупаційний Київський районний суд Сімферополя оштрафував на 1 тисячу рублів (433,81 гривні) Айше Якубову, дружину засудженого кримського татарина, політв’язня Ельдара Якубова, за спробу сфотографувати чоловіка на судовому процесі. 

Про це повідомляє громадська ініціатива “Кримська солідарність” із посиланням на юриста Рустема Камільова.

Сторона захисту намагалася заперечити рішення суду першої інстанції під час апеляції. 17 січня 2024 року окупаційний Київський райсуд склав на Айше Якубову протокол за невиконання розпорядження пристава. Після закінчення судового засідання вона спробувала сфотографувати свого чоловіка Ельдара Якубова. Його заарештували в серпні 2023 року в Бахчисараї за звинуваченням в організації діяльності  “Хізб ут-Тахрір”, яка в Росії визнана незаконною.

Жінка одразу ж вилучила зроблене фото на вимогу пристава, але його це не влаштувало. 14 березня за складеним ним протоколом суд оштрафував її на тисячу рублів. 

“Мабуть… перед тим, як потрапити до будівлі суду, люди повинні знати правила його відвідин. Звичайно, що 99% людей цього не знають. Мабуть, незнання є складом адміністративного правопорушення за цією статтею. Водночас в її диспозиції йдеться про те, що до відповідальності за правопорушення людина притягується тоді, коли вона неодноразово виконує вимоги пристава. […] Тепер протягом 60 днів жінка, у якої на утриманні перебуває четверо малолітніх дітей, мусить виплатити штраф”, розповів юрист Рустем Камільов.

Нещодавно Айше Якубова отримала дозвіл на перше побачення з чоловіком у сімферопольському СІЗО-2, у якому їй відмовляли понад вісім місяців. На зустрічі чоловік зазначив, що з 11 виданих йому матеріалів справи три містять у собі всю історію відмов на заяви про побачення від дружини.

У вересні 2023 року старший слідчий з особливо важливих справ УФСБ Віталій Власов відмовив Якубовій та дружині іншого фігуранта справи Феріді Халіловій у побаченнях з чоловіками. 17 січня 2024 року в окупаційному Київському райсуді суддя також відмовила в скарзі на дії слідчого ФСБ Віталія Власова.

Liked the article?
Help us be even more cool!