ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Окупаційна влада в Криму затримала шістьох активістів і громадянських журналістів – МЗС

17.02.2021, 16:45
Фото – твіттер Еміне Джеппар
Фото – твіттер Еміне Джеппар

Внаслідок масових обшуків у кримських татар окупаційна влада в Криму затримала шістьох активістів і громадянських журналістів. Про це повідомила перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джеппар, інформує Радіо Свобода.

“Сьогодні окупант влаштував масові обшуки й арешти кримських татар у Криму. Серед шістьох затриманих, яким інкримінують “тероризм”, є активісти й громадянські журналісти. Закликаємо міжнародну спільноту консолідувати зусилля для припинення порушення прав людини в Криму”, – написала Джеппар у твіттері.

Уночі 17 лютого голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив, що в окупованому Росією Криму вночі почалися обшуки в будинках кримських татар. Родичам повідомили, що затриманим інкримінують організацію діяльності терористичного об'єднання.

Федеральна служба безпеки Росії заявила 17 лютого, що затримала 19 послідовників організації “Ат-Такфір валь-Хіджра”, яку Росія з вересня 2010 року вважає терористичною.

Силовики стверджують, що слідчі дії почалися 1 лютого і відбувалися в Ростові, Краснодарському краї, Карачаєво-Черкесії та окупованому Росією Криму.

Українська поліція відкрила провадження через обшуки за статтями “порушення недоторканності житла” та “незаконне позбавлення волі”.

Liked the article?
Help us be even more cool!