ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Окупаційна влада невизнаного "Придністров'я" хоче заборонити слово "Трансдністрія" та карати за його вживання

Окупаційна влада невизнаного “Придністров'я” (Молдова) хоче прирівняти слово “Трансдністрія” до фашизму і нацизму, заборонити його використання в регіоні та запровадити покарання за це, повідомляє молдавське видання NewsMaker.

Ініціатива належить лідеру “Придністров'я” Вадиму Красносельському.

“Дехто називає Придністров'я Трансдністрією, тобто територією за Дністром. Але історично Трансдністрія – це територія, яка обмежувалася річкою Дністер, Південним Бугом і Чорним морем. За час існування Трансдністрії із серпня 1941 по 1944 рік було вбито, розстріляно і спалено живцем близько 350 тисяч євреїв, які проживали на території так званої Трансдністрії. [...] Це є фашизм, нацизм, масові розстріли, це дітовбивство, це Голокост”, – сказав Красносельський на великій пресконференції.

Видання звернулося до Бюро реінтеграції з проханням прокоментувати заяву лідера невизнаної “ПМР”. Відповідь поки що не надійшла.

У редакції зазначили, що в законодавстві Молдови румунською мовою використовується термін Transnistria для позначення придністровського регіону.

Під час Другої світової війни Румунія, яка тоді ще співпрацювала з нацистською Німеччиною, зайняла територію Бессарабії та частину нинішньої України, назвавши її губернаторством Трансдністрія. Туди звозили та вбивали євреїв і ромів з Румунії та Бессарабії. Загалом у Трансдністрії загинуло 200 тисяч євреїв.

Liked the article?
Help us be even more cool!