ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Окупанти залучають українських студентів з ТОТ до вивчення інструментів пропаганди

Російські окупанти залучають молодь з тимчасово окупованих територій України до вивчення інструментів пропаганди. 

Про це повідомляє низка пропагандистських телеграм-каналів, а також сайт міносвіти та науки РФ, повідомляє представниця ІМІ в Запорізькій області.

Так, студентів Мелітопольського державного університету Запорізької області відправили для участі на медіафорум “Південний рубіж” (“Южный рубеж”) для пресслужб та студентських ЗМІ вишів з південних регіонів Росії та “нових регіонів РФ”. 

У медіафорумі, який проводився в Ростові-на-Дону 23–25 листопада 2023 року вже вчетверте і підтримується міністерством освіти і науки РФ, також брала участь молодь з тимчасово окупованих Донецька, Луганська, Маріуполя і Криму. 

За даними пропагандистів, з молоддю спілкувалися заступник міністра Костянтин Могілевський і заступник повноважного представника президента РФ у південних регіонах Росії Володимир Гурба. Посадовці на відкритті форуму навчали студентів “пишатися своєю країною”, зустрічати “нові інформаційні виклики” й проходити їх “разом”. Ще серед “експертів”, які навчали студентів створювати свої студентські медіа та розуміти “журналістську етику”, був також креативний продюсер забороненої в Україні соцмережі “ВКонтакте” Євгеній Печкін.

Окупанти розповідали молоді про “особливості екстремальної журналістики на прикладі роботи наших колег у зоні СВО (так Росія називає війну проти України. – Ред.)”. Також  молодь з тимчасово окупованих територій дізналася про те, “яку роль відіграють сучасні медіа в боротьбі з фейками, у збереженні історичної пам'яті та як використовується медіапростір як інструмент геополітики”.

Як зазначає представниця ІМІ, подібний форум для українських студентів далеко не єдиний. На вербування української молоді на тимчасово окупованих територіях РФ витрачає значні бюджети. Як писав ІМІ, російські окупанти вербують українську молодь, залучаючи її до великої кількості проєктів, які мають пропагандистську мету.

Liked the article?
Help us be even more cool!