ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Окупанти відновлюють у Маріуполі зруйновану ними ж квартиру, у якій загинув телеоператор Віктор Дєдов

03.09.2024, 17:55
Юлія Гаркуша

Російські окупанти почали незаконно відновлювати зруйновану ними ж у Маріуполі квартиру місцевої журналістки Наталі Дєдової, яка давно виїхала з міста. 

Про це Наталя Дєдова повідомила на своїй фейсбук-сторінці та уточнила деталі представниці Інституту масової інформації в Донецькій області Юлії Гаркуші.

Нагадаємо, у цій квартирі 11 березня 2022 року внаслідок обстрілу росіянами будинку загинув чоловік Наталі – оператор телеканалу “Сігма” Віктор Дєдов.

Квартира журналістки постраждала, як і більша частина житлового фонду окупованого Маріуполя, її розбили під час блокади міста та постійних обстрілів з боку військ РФ.

Фото зруйнованої квартири станом на літо 2022 року. Джерело – власні фото Наталі Дєдової

Про те, що росіяни почали відновлювати її квартиру, Наталя дізналася від сусідки, яка досі є учасницею будинкового чату №105 щодо проспекту Миру (Центральний район) в Маріуполі. Роботи з відновлення будинку ведуть працівники із Санкт-Петербурга.

Скриншот будинкового чату. Джерело – Наталя Дєдова

У чаті сусіди, які лишаються в Маріуполі, написали: “Хтось наглядає за квартирою? Там розпочали ремонт, меблі заважають”.

Скриншот будинкового чату. Джерело – Наталя Дєдова

“Нехай роблять що хочуть. А які варіанти? Заважають меблі – нехай викинуть. Вони мені не заважають. Цікаво, я їм не заважаю?” – пише Наталя у відповідь своїй сусідці в приватних повідомленнях.

Фейсбук-допис Наталі Дєдової. Скриншот ІМІ

Скриншот приватної бесіди Наталі, який вона надала ІМІ

У коментарі представниці ІМІ Юлії Гаркуші, яка також була мешканкою Маріуполя до окупації, Наталя Дєдова додала: “Моя сусідка також у Києві. З тими сусідами вона не спілкується. У цій групі 224 учасники. Більша частина з них у Маріуполі”.

Liked the article?
Help us be even more cool!