ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Окупанти просять місцевих писати доноси про "диверсантів" і "шпигунів"

На окупованій території Запорізької області росіяни посилюють фільтраційні заходи та під виглядом комунальних працівників шукають людей з проукраїнськими поглядами.

Про це розповів начальник Запорізької ОВА Юрій Малашко, передає Укрінформ.

“Щодо ситуації на тимчасово окупованій території. Ворог посилює фільтраційні заходи в Мелітопольському, Бердянському, Пологівському і Василівському районах. Намагається знайти проукраїнськи налаштованих громадян, які допомагають Силам оборони України. Вони вдаються до хитрощів, зокрема під виглядом комунальників шукають таких людей”, – сказав Малашко.

За його словами, росіяни створили спеціальний чат, де просять місцевих писати доноси про "диверсантів", "шпигунів" і власників зброї.

"Маємо сигнал з окупованого Енергодара. Там прибулих на ротацію військових РФ почали заселяти в домівки людей, які виїхали", – повідомив начальник Запорізької ОВА.

В Бердянську, додав він, низка підприємств пішла на співпрацю з ворогом. Щоправда, про які саме підприємства йдеться, він не уточнив.

Як повідомляв ІМІ, росіяни шукають представників українського підпілля в окупованому Токмаку (Запорізька область). Так, вони провели рейд у пошуках інформаторів Сил оборони, а також шукали вибухівку. Всього росіяни обшукали понад 300 приміщень, під час рейду перекривали вулиці, зауважують у ЦНС. Крім того, окупаційні адміністрації Херсонської та Запорізької областей вербують інформаторів серед місцевих безробітних. Також росіяни шукають представників українського підпілля на захоплених територіях. Зокрема, представники ФСБ РФ під час перевірок місцевих вилучають у них мобільні телефони.

Liked the article?
Help us be even more cool!