ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Окупанти обрали фіналістками "журналістського" конкурсу двох колаборанток з Мелітополя

Пропагандистське “Новое.Медиа”, яке утворилось у квітні цього року для поширення російської пропаганди на ТОТ, шукає на території окупованої частини Запорізької області журналістів і не може знайти. 

Такі висновки можна зробити з результатів проведеного “журналістського” конкурсу на ТОТ Запорізької області, в результаті якого сайт обрав потенційними переможницями двох колаборанток, представниць окупаційної влади Запорізької області, повідомляє регіональна представниця ІМІ. 

25 червня пропагандисти оголосили конкурс для потенційних працівників свого ЗМІ на ТОТ Запорізької області, повідомляв телеграм-канал пропагандистського сайту “Новое.Медиа в Запорожье”. В анонсі конкурсу, який мав окрему сторінку-сайт, зокрема, йшлося, що “Новое.Медиа” та АНО "Россия – страна возможностей" (автономна некомерційна організація, створена Путіним 2018 року. – Авт.) запустили конкурс для тих, “хто хоче стати рупором свого регіону”. Все, що потрібно було для участі в конкурсі, уточняли його організатори, – це бажання, смартфон та трохи вільного часу. 

Конкурс, який тривав трохи більш ніж два тижні, завершився 9 липня. За даними пропагандистів, на нього надіслали близько 100 заявок. У результаті відбірковий етап пройшли дві кандидатки: Христина Параскан і Юлія Логоша. Їм мають надіслати останнє домашнє завдання, потім за результатами голосування у Vkontakte, яке організатори називають народним, вирішиться, хто стане “обличчям і голосом нашого регіону”.

Оголошення потенційних переможниць конкурсу. Джерело телеграм-канал “Новое.Медиа в Запорожье”

Google знаходить тільки одну Христину Параскан. Вона колаборантка з Мелітополя, яка перейшла на бік ворога після початку повномасштабної агресії і окупації Мелітополя. За даними її власного телеграм-каналу “Кристина Параскан (#МЫВМЕСТЕ Запорожская область”, 26-річна колаборантка є окупаційною депутаткою “Законодавчих зборів Запорізької області першого скликання”, “керівницею МЫВМЕСТЕ Запорожская область”, “директоркою АНО “МЫВМЕСТЕ Запорожская область”, а ще “в.о. директора Центру залучення та підготовки волонтерів ВФМ-2024” (всесвітнього фестивалю молоді. – Авт.).

Колаборантка Параскан сподівається стати рупором Запорізької області. Джерело телеграм-канал Кристина Параскан

Юлія Логоша, за даними сайту “Добро.рф”, де часто розміщується інформація про представників і представниць пропагандистського молодіжного руху “ЮгМолодой”, є “керівницею автономної некомерційної організації підтримки та розвитку молоді “ЮгМолодой” та регіонального відділення всеросійської громадської організації “Молода Гвардія Єдиної Росії”. Вона зареєструвалася на цьому сайті в серпні 2022 року. У соціальних мережах, зокрема, Vkontakte й Telegram, Логоша має прізвище Кліменко. За інформацією з її сторінки у Vkontakte, вона також з Мелітополя, у 2021 році закінчила школу №6, а зараз навчається в захопленому окупантами Мелітопольському педуніверситеті на хіміко-біологічному факультеті.

Логоша-Кліменко також хоче бути рупором пропагандистів. Джерело: сайт добро.ру і вк Юлії Клименко
Логоша-Кліменко також хоче бути рупором пропагандистів. Джерело: сайт добро.ру і вк Юлії Клименко

Як повідомляв ІМІ, на початку квітня 2024 року росіяни запустили чергове пропагандистське медіа “Новое.Медиа”, яке має поширювати пропаганду на чотири окупованих регіони: ТОТ Луганської Донецької, Запорізької і Херсонської областей. Головною редакторкою призначили Ларису Ржондовську, медіаменеджерку, авторку телеграм-каналу “Дорогая Хурма”, яка незаконно їздила на окуповані території через закриті Україною пункти пропуску. До кінця року окупанти планують створити близько 20 гіперлокальних осередків цього ЗМІ в невеликих містах ТОТ.

Liked the article?
Help us be even more cool!