ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Окупанти мали списки співробітників редакції – журналістка Троїцьке.City

07.02.2023, 16:53
Фото – Східний варіант
Фото – Східний варіант

Росіяни, окупуючи селище міського типу Троїцьке (Луганська область), мали списки співробітників редакції "Троїцьке.City".

Про це в інтерв'ю "Східному варіанту" розповіла журналістка газети "Сільські новини" та сайту "Троїцьке.City" Вікторія Кайдаш.

"Приміщення редакції окупанти відразу забрали разом з обладнанням та технікою, а ще окупанти мали списки співробітників. Уже з перших днів окупації почалися "чистки". Окупанти зі зброєю вривалися до домівок військовослужбовців, працівників прикордонної служби, ДСНС, держслужбовців, бізнесменів та громадських діячів", – розповіла Вікторія.

За її словами, останній номер газети, що надіслали до Харківської типографії, так і не був надрукований через обстріли. А вже 6 березня, попри масові протести троїчан, до Троїцького зайшли росіяни – почалась окупація.

Одразу ж у селищі почалися проблеми з мобільним зв'язком та інтернетом. Росіяни вимкнули комунікації, щоб люди не змогли спілкуватися з рідними. Через брак можливостей працювати редакція не могла, бо ніде друкуватися, а інтернету не було для онлайн-версії видання. 

"Жити в окупації дуже небезпечно та жахливо. Адже відчуваєш себе наче в пастці: ти не можеш працювати, вести нормальне життя, не можеш навіть виїхати в сусіднє село без дозволу військової "комендатури". Це все при постійних звуках снарядів та військових літаків, які щодня летіли з боку Росії. І постійно чекаєш, що до тебе можуть прийти окупанти, які обіцяли розібратися з усіма, хто так чи інакше не підтримує нові порядки", – додала журналістка. 

Як повідомляв ІМІ, медіа з Луганщини Троїцьке.City після трьох місяців перерви через війну відновило роботу. Троїцьке.City входить до мережі локальних медіа "Або – Агенції медійного росту". Це єдиний сайт агенції, який аж на такий тривалий час зупиняв роботу.

Liked the article?
Help us be even more cool!