ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Окупанти хочуть посилити обмеження доступу до інтернету на Луганщині – ЦНС

Фото – колаж ЦНС
Фото – колаж ЦНС

На тимчасово окупованій території Луганщини окупаційна адміністрація планує посилити обмеження до інтернету.

Як повідомляє Центр національного спротиву, такі дії викликані зростанням впливу місцевого підпілля на окупованих територіях Луганщини.

Окупанти шукають нові методи обмеження комунікації партизан із Силами оборони, зазначають у ЦНС.

"Зокрема, окупанти встановлюють дротовий інтернет, доступ до нього можливий лише після ідентифікації. Під час користування таким інтернетом  важливо не вмикати VPN, адже це може викликати питання в спецслужб. Ймовірно, окупанти спробують наповнити більшим штатом спеціальні центри, які мають відслідковувати трафік абонентів", – йдеться в повідомленні.

У ЦНС зауважили, що такі обмеження вимагають матеріального забезпечення та технічних рішень, тому поки окупанти не втілили їх.

Проте саме зараз видають в інформаційне поле анонси таких змін, адже намагаються залякати місцевих, щоб ті не передавали інформації про пересування та розміщення підрозділів ЗС РФ.

У Центрі національного спротиву дали кілька порад інтернет-користувачам з окупованих територій.

  1. Незважаючи на технічні проблеми та достатню кількість персоналу в спецслужб росіян, не користуйтеся дротовим інтернетом для передання даних Силам оборони.
  2. Використовуйте мобільний інтернет та вмикайте VPN під час передання даних.
  3. Користуйтеся телеграм-ботами для передання даних. 
  4. Передавайте інформацію про ремонтні роботи на лініях зв’язку, щоб українське підпілля мало змогу завадити окупантам обмежити доступ до інтернету. 

Як повідомляв ІМІ, російські окупанти хочуть зробити обов'язковою ідентифікацію для доступу до інтернету в громадських місцях. Крім того, росіяни погрожують "підвалом" місцевим жителям, які підіймаються на дахи багатоповерхівок, щоб зателефонувати.

Liked the article?
Help us be even more cool!