ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Окупанти формують списки "неблагонадійних" у Криму – ЦНС

Росіяни розширюють штат співробітників "Центру з протидії екстремізму МВС у республіці Крим" ("Центр Э"), зокрема залучаючи донощиків.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

"Центр Э" моніторить інформаційні ресурси (соціальні мережі, телеграм-канали, блоги, форуми, сайти з можливістю коментування). Основне його завдання – виявлення "неблагонадійних осіб" та занесення їх до спеціалізованої бази "АІС екстреміст". Підставою для занесення до такої бази можуть бути коментарі чи навіть реакції під дописами, що критикують російську агресію чи висловлюють проукраїнську позицію. 

У взаємодії з "Роскомнаглядом" співробітники "центру" блокують інформаційні ресурси, на яких публікується невигідна Кремлю інформація. Також співробітники "центру" проводять спецперевірку кандидатів на посади в окупаційних адміністраціях, а також на об’єктах критичної інфраструктури. 

"Достеменно відомо, що окупанти уже внесли до своєї бази дані про близько 7 тис. осіб. Зокрема, більше тисячі це представники корінного кримськотатарського народу", – наголошують в українському підпіллі.

Як повідомляв ІМІ, росіяни шукають представників українського підпілля в окупованому Токмаку (Запорізька область). А окупаційні адміністрації Херсонської та Запорізької областей вербують інформаторів серед місцевих безробітних. Також росіяни шукають представників українського підпілля на захоплених територіях. Зокрема, представники ФСБ РФ під час перевірок місцевих вилучають у них мобільні телефони.

Liked the article?
Help us be even more cool!