ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Охоронці Зеленського силою відтіснили від нього журналістів на iForum, постраждав журналіст "Ліги"

23.05.2019, 17:35
Фото – detector.media

У Києві на iForum 23 травня охорона Президента Володимира Зеленського силою відтіснила від нього журналістів, які намагалися поставити запитання главі державі, унаслідок чого постраждав кореспондент Liga.net Юрій Смирнов. Про це журналіст повідомив “Детектору медіа”.

“Співробітники УДО (Управління державної охорони – ред.), як завжди, дуже “сумлінно” виконували свою роботу і розпихували всіх, хто був на їх шляху. Я, на жаль, попав на їх шлях. Вони активно відсували мене від Президента, не соромлячись використовувати руки”, – повідомив він.

Водночас він наголосив, що це було не побиття. “Насильством це назвати важко, але, звичайно, як журналісту, який хотів поставити питання спікеру, дуже неприємно”, – додав кореспондент Liga.net.

Крім того, він зазначив, що до поліції звертатися не планує.

У свою чергу виконавча директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк закликала до  оперативного розслідування цього інциденту.

“Охоронець Президента Зеленського побив журналіста "Ліги". На iForumi. Що не день, то шок від "нової влади". Вимагаємо оперативного розслідування і покарання винного, а також вибачення від Зеленського”, – написала вона на своїй сторінці у Facebook.

Як повідомляє Liga.net, новообраний Президент прийшов на iForum в оточенні десятка працівників УДО. Коли журналісти намагалися поставити запитання Володимиру Зеленському, він не зупинявся і не відповідав їм. Водночас він погоджувався робити селфі.

“Журналіст Liga.net намагався пробитися ближче до Президента, щоб поставити запитання про кадрові рішення Зеленського, але численні бодігарди постійно відтісняли його із застосуванням сили. В результаті кореспондент тричі дістав у живіт ліктем і пішов з відтоптаними ногами”, – йдеться в повідомленні.

Журналіст Юрій Смирнов розповів: “Обидві руки я тримав зверху, оскільки намагався знімати відео для запитання Зеленському. Логічно припустити, що журналіст, якого було попередньо оглянуто і який веде зйомку піднятими руками, навряд чи становить потенційну загрозу об'єкту, що охороняється. Але навіть коли я вже був позаду Зеленського і кола його охоронців, до мене підбіг співробітник УДО, твердо взяв мене за руку і буквально пересунув на пару метрів назад. У чому була необхідність таких заходів, не знаю. Я не тікав, не робив різких рухів. Навпаки, у момент несподіваного рішення охоронця я вже майже зупинився, оскільки Зеленський прямував до виходу, і я зрозумів безперспективність спроби поставити йому запитання”.

Він зазначив, що коли дістав у живіт, то це не були цілеспрямовані удари і це важко назвати “побиття”, як написали деякі ЗМІ.

“До цього, коли близько десятка журналістів з камерами в руках намагалися ставити Зеленському запитання, бодігарди не соромилися використовувати руки. Вони безцеремонно відтісняли будь-якого, навіть того, хто явно перебував позаду Зеленського. Під час відштовхування журналістів від Зеленського (по-іншому назвати це складно) я і дістав кілька разів ліктем у живіт. Це не були цілеспрямовані удари, тому про жодне “побиття” мови бути не може. Це була класична поведінка співробітників УДО, які вважають, що під час охорони об'єкта можуть робити все, що хочуть. Смикати журналістів за руки, розпихати їх на всі боки, не добираючи засобів”, – написав Смирнов.

Він додав, що у нього немає ні синців, ні слідів побоїв.
Liked the article?
Help us be even more cool!