ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Охоронна фірма Ахметова звинуватила журналістів "Схем" у втручанні в життя олігарха

25.02.2019, 12:51
Фото - radiosvoboda.org

Охоронна фірма “Дельта-Донбас” заперечує обвинувачення у стеженні за знімальною групою програми розслідувань “Схеми: корупція в деталях”.

Про це йдеться в офіційній заяві охоронної фірми у відповідь на звернення телеканалу “Україна”, оприлюдненій 24 лютого в підсумковому випуску новин, повідомляє Інтерфакс-Україна.

У фірмі звинуватили журналістів у тому, що в їхній діяльності вбачається втручання в особисте життя приватної особи і збір інформації у незаконний спосіб.

“Компанія “Дельта-Донбас” заперечує будь-які обвинувачення у стеженні. Дії охоронців були відкритими і спрямованими на запобігання можливій загрозі життю і здоров'ю з боку невідомих осіб, які систематично ведуть приховане спостереження. У діях невідомих вбачається втручання в особисте життя приватної особи і збір інформації у незаконний спосіб”, - йдеться в заяві.

Також у фірмі заявили, що невідомі особи понад 200 разів за останні кілька місяців вели спостереження і приховану зйомку за об'єктами, що охороняються, - офісом компанії SCM і приватним житлом акціонера компанії, ніяк не ідентифікуючи себе як представників ЗМІ.

Фірма заявила, що за необхідності сприятимуть правоохоронним органам у розслідуванні інциденту.

“Ми з повагою ставимося до журналістів, які професійно і відкрито виконують свої обов'язки, надаємо їм підтримку. Щодо “шпигунських заходів”, які, як тепер відомо, були організовані окремими представниками ЗМІ, - компанія “Дельта Донбас” готова надати всю необхідну інформацію і матеріали до правоохоронних органів, щоб поліція зробила висновки, хто саме порушує чинне законодавство”, - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв ІМІ, 21 лютого редакція програми розслідувань “Схеми: корупція в деталях” (спільний проект Радіо Свобода і телеканалу “UA: Перший”) повідомила, що охоронці олігарха Ріната Ахметова організували систематичне стеження за журналістом Михайлом Ткачем і знімальною групою програми.

Журналісти встановили, що всі автомобілі, які стежили за знімальною групою, належать охоронній фірмі ТОВ “Дельта-Донбас”, кінцевим бенефіціарним власником якої є олігарх Рінат Ахметов.

Liked the article?
Help us be even more cool!