ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Охоронець зоопарку погрожував журналістам ТСН нацькувати собак та розбити камеру

30.01.2019, 15:58
Фото - скріншот з відео ТСН

У Покровську (Донецька область) охоронець приватного зоопарку погрожував знімальній групі ТСН (“1+1”) - журналістка Анна Махно, оператор - Валерій Ситюк - нацькувати собак та розбити камеру. Про це йдеться у сюжеті ТСН від 26 січня.

Як йдеться у сюжеті, туди журналісти приїхали подивитися, в якому стані перебувають тварини. Звідки на реабілітацію до Запоріжжя забрали ведмедів та левів, один з яких помер.

Як зазначила у сюжеті журналістка, охоронець кричав та погрожував і не пускав на територію зоопарку.

“Швидко, йдіть. Не фотографуй, бо зараз камеру розіб'ю нах*р”. Зараз собак сюди спущу. Швидко звідси їдьте”, - звернувся охоронець до журналістів.

У сюжеті зазначено, що зоозахисники закликають урятувати утриманців звіринцю. У свою чергу дружина власника зоопарку Ігоря Падалка запевняє, що всіх тварин годують, а скандал зоозахисники вчинили безпідставно і тепер їхня сім’я потерпає від журналістів. Правоохоронці порушили кримінальне провадження за жорстоке поводження з тваринами.

Юрист ІМІ Алі Сафаров, коментуючи дану ситуацію, зазначає, що жуорналістам не можна було забороняти зйомку, незважаючи на приватну власність.

За його словами, такі випадки спеціально оговорені у частині четвертій статті 21 Закону України “Про інформацію” щодо конфіденційної інформації.

“Відповідно до частини другої статті 21 Закону України “Про інформацію” власник приватної ділянки має право обмежити збирання інформації на своїй території, зокрема обмежити перебування журналістів, заборонити фото і відеозйомку тощо. У той же час відповідно до частини четвертої цієї ж статті до інформації з обмеженим доступом не можуть бути віднесені відомості про стан навколишнього середовища, аварії, катастрофи, небезпечні природні явища, порушення прав і свобод людей тощо. В даному випадку журналісти намагалися отримати інформацію, пов’язану з правилами поводження з тваринами. Такий випадок можна віднести до випадків, перелічених у частині четвертій статті 21 Закону України “Про інформацію”, - зазначив юрист.

Liked the article?
Help us be even more cool!