ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Охоронцю, який побив журналістів в донецькому супермаркеті «Сокіл», присудили 150 годин виправних робіт

30.11.2012, 03:13

30 листопада 2012 року вступив в законну силу вирок, винесений Ленінським районним судом м. Донецька 15 листопада відносно охоронця супермаркету «Сокіл» Б.О. Мамедова, який перешкоджав журналістам здійснювати фото та відео простроченої продукції в супермаркеті. Мамедову призначено покарання у вигляді 150 годин примусових робіт в комунальних підприємствах на благо міста. Про це повідомляється на сайті Головного управління МВС України у Донецькій області.

Нагадаємо, 23 січня 2012 року у Донецьку в супермаркеті «Сокіл» охоронці, серед яких Мамедов, побили журналістів за спробу зняти фото і відео простроченої продукції. Постраждали кореспондент «Українського тижня» Богдан Буткевич і фотограф цього видання Андрій Ломакін, а також журналіст Павло Колесник і громадський діяч Станіслав Федорчук. Трьом журналістам було завдано тілесні пошкодження: перелом кісток носа і забої обличчя, закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку.

За даним фактом були порушені кримінальні справи за ч. 2 ст. 125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження, яке спричинило короткочасний розлад здоров'я або незначну втрату працездатності), які потім були направлені до суду.

Контроль над виконанням покарання покладений на державну пенітенціарну службу. Двоє інших охоронців супермаркету, що брали участь в побитті журналістів, чекають на вирішення своєї долі судом, зазначили в донецькій міліції.

Нагадаємо, 15 листопада 2012 року був винесений обвинувальний вирок, згідно з яким Мамедова Є.Б. повністю визнано винним і призначено покарання у вигляді 150 годин виправних робіт.

П'ятеро журналістів і громадських діячів, яким силою завадили проводити зйомку прострочених продуктів у донецькому супермаркеті «Сокіл» 23 січня 2012 року, наполягатимуть на тому, щоб прокуратура порушила ст. 171 Кримінального кодексу за перешкоджання професійній діяльності. 

Liked the article?
Help us be even more cool!