ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Охоронці Людмили Янукович порушили права журналістів - юрист ІМІ

23.06.2011, 03:07

Дружина президента Людмила Янукович уникає розмов із журналістами.

"Людмила Янукович - людина закрита, і з журналістами спілкується неохоче. Ще нікому не вдалося взяти в дружини президента інтерв’ю", - пише газета "Сегодня".

"Наші кореспонденти намагалися поговорити з нею в театрі. Але на прем’єрах вона сидить в оточенні охорони й порожніх крісел. Після одної з вистав ми поставили їй декілька питань, після чого підійшла охорона й попросила видалити диктофонний запис", - повідомляє видання.

Дружина президента дуже рідко залишає Донецьк і з’являється на світських заходах, однак великі прем’єри в Донецьком оперному театрі практично не пропускає.

До слова, на фестиваль "Зірки балету" перша леді приїхала на мінівені "Хонда Одісей" (коштує $30-$35 тис.), на лобовому склі якого журналісти розгледіли портрет президента.

А 19 червня Людмила Янукович взяла участь в урочистому врученні дипломів першим випускникам Луганського богословського університету. Рада вузу обрала дружину президента в почесні співголови опікунської ради університету.

На гарячій ліній УДО один із його працівників припустив в коментарях ІМІ, що охоронців дружина Януковича могла сама попросити, щоб журналісти видалили диктофонний запис, інше припущення - данна інформація могла бути таємною.

На думку юристів ІМІ в даній ситуації є ознаки перешкоджання журналістській діяльності. Особа, що дає інтерв'ю під диктофонний запис не може вимагати його знищення, хоча може заборонити опублікування інтерв'ю.

ІМІ

 

Liked the article?
Help us be even more cool!