ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Охоронець Херсонської міськради погрожував журналісту судом

24.01.2013, 07:20
Сергієві Нікітенку, громадському журналісту херсонського веб-порталу МОСТ охоронець приватної фірми на вході до Херсонської міської ради погрожував судом за те, що він випадково потрапив під фото- та відеозйомку. Про це повідомив сам Нікітенко в мережі "Фейсбук".
 
Рік тому в приміщенні Херсонської місьради було встановлено турнікети. Потрачено на них було, за документацією, 70 тис. грн (!). Низка громадських організацій міста почала протест щодо встановлення цих турнікетів. Влада обгрунтовує встановлення тим, що приміщення ради є "режимним об'єктом". Натомість, за словами активіста Херсонської обласної мережі Громадянської асамблеї України Олексія Липкова, це перешкоджає спілкуванню суспільства, передусім представників старшого покоління, та влади. 
 
24 січня 2013 року журналісти МОСТу прийшли до місьради зняти дороговартісні турнікети. Черговий охоронець намагався перешкодити зйомці, стверджуючи що це порушує його права; покликав на допомогу ще кількох, проте фото та відео вдалося здійснити. Сам охоронець пообіцяв подати на журналістів в суд, знімаючи їх також на камеру свого телефону. Дані журналістів було записано охоронцями при вході до місьради. 
 
ІМІ
Liked the article?
Help us be even more cool!