ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Охорона Симоненка 1 травня перешкоджала журналістам працювати

02.05.2012, 14:04
1 травня під час святкових заходів в Києві на Майдані Незалежності охоронці Петра Симоненка з незрозумілих причин не пускали журналістів на місце, яке було відведене для їх роботи. Про це «Телекритиці» повідомила кореспондент каналу ТВі Анастасія Станко.
«Я виклала у Facebook відео, де видно, як охоронці нас не пропускають. Там були окрім нас журналіст «Радіо «Свобода», оператор ESGroup, фотограф «ЛігиБізнесІнформ». У всіх були посвідчення журналістів, дехто навіть мав жилет з написом назви каналу, ми були з камерами, фотоапаратами, штативами, тобто було добре зрозуміло, що ми саме представники ЗМІ. Нас не просто не пропускали, а ще й матюкали, хапали за руку, вимагали вимкнути мікрофон», - розповіла Станко.
За її словами, коли вони пізніше запитали у Петра Симоненка, чому його охорона так поводиться із журналістами, то він відповів, що це не його охорона, а прості добровольці-дружинники. «Хоча нам так не здалося, було очевидно, що це професійні охоронці», - сказала кореспондент ТВі.
Лідер КПУ Петро Симоненко у коментарі «Телекритиці» сказав, що комуністи завжди створюють журналістам всі необхідні умови для роботи. «А вчорашній інцидент, як мені потім розповіли, був навмисно спровокований окремими журналістами. Організатори заходу створили всі умови для роботи представників ЗМІ. Вони мали можливість вільно записати будь-який матеріал. Ніхто їм не перешкоджав, не хапав за руки», - сказав Симоненко, заперечуючи інформацію про те, що журналістів штовхали і нецензурно облаяли.
Liked the article?
Help us be even more cool!