ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Оголошено список номінантів міжнародного конкурсу “Стоп цензурі! Громадяни за вільні країни”

13.07.2015, 14:40

3-й Міжнародний конкурс “Стоп цензурі! Громадяни за вільні країни” оголосив список номінантів. Про це повідомляє прес-служба громадської організації «Центр UA».

Журі експертів у складі: Тетяна Даниленко, журналіст, телеведуча, «5 канал»; Лариса Денисенко, письменниця, правник; Надя Кельм, дизайнер, рух «Чесно»; Юрій Марченко, журналіст, головний редактора Platforma; Севгіль Мусаєва-Боровик, журналіст, головний редактор «Української правди»; Оксана Романюк, громадський діяч, виконавчий директор Інституту масової інформації; Олена Старанчук, дизайнер, ілюстратор; Олексій Тарасов, журналіст, головний редактор Buro24/7, оголосило шорт-лист.

Номінанти конкурсу:

- у категорії «Зображення»: Микола Гончаров, Metatron_De, Saskia.

- у категорії «Вірш»: Юрко Космина “Дума про дельфіна”, Олексій Сударенко “Мнение рядовых граждан”, Сергій Сіваченко “Друкуєш збуджено, натхненно”.

- у категорії «Гасло»: homochka - "В приціл правди не видно”, Irysh - "Будь ПРЕСОЮ, а не ПРЕСОваним”“Be press, not pressed”, Svitlana Inkljud - “Цензура – негатив. Засвіти!”.

У категорії «Есей» та «Інші формати» експертне журі вирішило нагороди не присуджувати.

Під час конкурсу також працювало журі правозахисників у складі: Максим Буткевич, співкоординатор проекту «Без кордонів»; Марина Говорухіна, PR-менеджер Української Гельсінської спілки з прав людини; Тетяна Мазур, директор Amnesty International в Україні;

Олександра Матвійчук, голова правління Центру громадянських свобод.

Імена переможців за версіями обох журі буде оголошено у вересні, під час відкриття виставки кращих робіт конкурсу, що відбудеться в Києві.

За результатами голосування журі інтернет-користувачів переможцями стали:

Юрій Шеляженко у категорії «Есей»; Dzhafer у категорії «Зображення»; Артем Полежака у категорії «Вірш»; homochka та victoriia у категорії «Слоган»; Гурт «Вперше чую» у категорії «Інші формати».

Всього на конкурс було подано 630 творів:  331 постер, 100 вірішів, 150 гасел, 40 есеїв, 9 мультимедійних робіт.

За перебігом конкурсу спостерігали  інтернет-користувачі з 99 країн світу.  До конкурсу долучилися міжнародні учасники з Китаю (Wenjie Huo), Марокко (Hicham  Boudra), Польщі (Saskia), Філіппін (Jophel Botero Ybiosa), Ірану (Zahra Khadem Shariat), Еквадору тощо.

Liked the article?
Help us be even more cool!