ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Оголошено конкурс на премію "Книга року BBC" – 2023

Фото – ВВС
Фото – ВВС

"BBC Україна" оголошує про початок конкурсу "Книга року BBC" – 2023. Заявки прийматимуть з 11 вересня по 11 жовтня 2023 року, повідомляється на сайті мовника.

Премію вручатимуть у трьох номінаціях: "Книга року BBC", "Дитяча книга року BBC" та "Книга року ВВС – Есеїстика".

Оцінювати твори, подані на конкурс, будуть п'ять членів журі: професорка Києво-Могилянської академії Віра Агеєва, блогер Віталій Чепинога, професор Канзаського університету Віталій Чернецький, радниця ЄБРР з питань культур Світлана Пиркало і головна редакторка "BBC Україна" Марта Шокало.

У конкурсу цього року з'явився новий член журі. Віталій Чернецький заступив на місце тележурналіста Вадима Карп'яка, який увійшов до комітету Шевченківської премії.

Автор-переможець у кожній номінації отримає грошову винагороду в еквіваленті 1000 фунтів стерлінгів в українській гривні. Видавці книжок, які ввійдуть до короткого списку, матимуть право використовувати логотип "Книга року ВВС" у наступних виданнях.

Видавці можуть подати до трьох книжок у кожній категорії та додатково нові книги попередніх переможців. Подані книжки мають бути українською мовою (оригінали чи переклади), видані протягом останніх 12 місяців.

Довгі та короткі списки в кожній номінації, переможців у номінаціях та в конкурсі "Читач року" (це звання отримує автор найкращої рецензії на книгу-учасницю) обирає журі.

Переможців оголосять у грудні 2023 року.

Детальніше про умови участі та правила конкурсу можна прочитати тут.

Нагадаємо, головну премію "Книга року BBC" – 2022 отримав роман "Танці з кістками. Медичний трилер" Андрія Сем'янківа (MED Goblin). У номінації "Дитяча книга року" перемогла книжка "Примари Чорної діброви" Андрія Бачинського. Переможцем у категорії "Есеїстика" став Павло Казарін зі збіркою есеїв "Дикий Захід Східної Європи".

Літературна премія ВВС в Україні відбувається 19 років поспіль. "Книга року ВВС" проходить у партнерстві з Культурною програмою Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Liked the article?
Help us be even more cool!